сряда, 26 август 2015 г.

Hyundai Solus Genesis Coupe пристига в SEMA

Това е седмият пореден специален автомобил за тунинг изложението
Тунинг компанията ARK Performance и Hyundai Motor America обединиха силите си в създаването на вдъхновения от състезанията Solus Genesis Coupe. Модифицираният автомобил е конкурент на BMW M4 и Lexus RC F, а дебютът му ще се състои на щанда на Hyundai на изложението SEMA на 3 ноември.
Solus Genesis Coupe е седмият пореден автомобил, създаден за SEMA. Стъпвайки върху успеха на предшественика, AR550 Genesis Sedan автомобилът има дизайн, който се стреми да създаде повече силов образ с външния аерокит на ARK. Интериорът е напълно преобразен и предлага ново арматурно табло, състезателен волан и измервателни уреди с карбонови елементи.
„Genesis Coupe е перфектната платформа за развиване на продуктовата ни линия – коментира Кевин Бентли, мениджър продажби и маркетинг в ARK Performance, - 3.8-литровият мотор на Hyundai е достатъчно силен, за да издържи на увеличената мощност, а шасито добре балансирано и лесно за модифициране.”
Двигателят е от Hyundai - 3.8-литров “Lambda” V6, който е увеличен на 4.0 литра. Към него е добавен компресор Rotrex, а мощността е над 500 к.с. Задвижването, разбира се, е на задните колела, а предавателната кутия 6-степенна механична.

0 коментара:

Публикуване на коментар